DE WERKING VAN DE ASHLEIGH & BURWOOD LAMP

Gepubliceerd op 24 mei 2020 om 21:49

FRAGRANCE LAMPS VAN ASHLEIGH & BURWOOD

De Fragrance Lamp vernietigt ongewenste geurtjes, zuivert en reinigt de lucht in de omgeving en laat daarna uw favoriete geur van Greenleaf of Ashleigh & Burwood in de ruimte achter.

Een Fragrance Lamp elimineert “slechte” luchtjes en reinigt de lucht via een proces dat catalytic oxidatie heet. In de steen zitten metalen verwerkt, o.a. Platinum, deze metalen hebben een magnetische werking op elkaar. Als de steen (in de pot) in gebruik is, wordt deze meer dan 200 graden Celsius warm. Met deze hoge temperaturen vindt catalystische oxidatie plaats in de steen. Deze reactie zuivert de lucht en vernietigt vieze geurtjes in de omgeving.

Deze methode van lucht reiniging en zuivering stamt uit de 19e eeuw waar het in ziekenhuizen werd gebruikt om de lucht te zuiveren van vieze geurtjes en bacteriën. Nu profiteert u niet alleen van de reinigende werking van de Diffuser, maar kunt u ook nog eens genieten van uw favoriete geur van Greenleaf of Ashleigh & Burwood.

De Fragrance Lamp reinigt de lucht o.a. van: rook geur (sigaretten), brandgeur, etensgeuren (ervaring met oliebollen bakken in de keuken met een Aroma Diffuser aan, door Opa Joop). Dierengeuren en alle andere geuren die in een huis schuilen.

In totaal zijn er echt enorm veel verschillende soorten en maten fragrance lampen. En hangt de grootte die je 'nodig' hebt ook af van de ruimte waarin je de lamp wil gaan gebruiken. Mijn kamer is denk ik 20m2 dus heb ik aan een small fragrance lamp genoeg. Maar als je een riante woonkamer hebt, dan zal ik persoonlijk eerder een medium of large fragrance lamp aanschaffen.

In de kit van de fragrance lamp wordt een trechter meegeleverd om eenvoudig de geurolie in de lamp te kunnen overgieten. Daarnaast beving zich in de fragrance lamp de lont met hierop de katalytische steen die ervoor zorgt dat de meeste bacteriën die aanwezig zijn vernietigd worden wanneer de fragrance lamp wordt gebruikt.

 

 

Ashleigh & Burwood heeft een ruime keuze aan geuren.

 

 

 we gaan nu de lamp vullen. Eerst haal je uiteraard de lont uit je fragrance lamp en doe je hier de trechter in. Je kiest een geur naar keuze en je vult 2/3 van de lamp met de geur olie. Het is essentieel dat er ook nog 1/3 lucht in de fragrance lamp zit, anders kan de lamp niet branden.

 

 

Nu kun je de lont terug plaatsen in de fragrance lamp en laat je de olie zo een 20 tot 30 minuten in de lont trekken zodat deze goed de olie kan absorberen. Plaats ook het kleine dopje (rechts achter) op de katalytische steen om dit proces des te meer te stimuleren.

 

 

 

 

Dan is het tijd om de fragrance lamp aan te steken! Wanneer je dit doet moet je ten alle tijden bij de lamp blijven omdat de vlam echt tot wel 15cm hoog kan worden. 

 

 

 

 

 

Na ongeveer 2 tot 4 minuten kun je de vlam uitblazen. Dit moet je nooit met het kleine dopje doen omdat deze anders kapot gaat. Erg zonde dus! Lekker uitblazen, alsof je een kaars uitblaast.

 

 

Wanneer je de kaars uitblaast kun je het sierlijke en decoratieve dopje op de fragrance lamp zetten en wordt er binnen no time een heerlijke geur verspreid door de gehele kamer. Let wel op; de katalytische steen is nu echt enorm heet! Dus let op als je de decoratieve dop erop zet dat je de steen niet aanraakt.

Wanneer je de fragrance lamp ongeveer 30-40 minuten hebt gebrand kun je hem als het ware alweer uit doen. De gehele ruimte ruikt nu naar de prachtige geur van. Ik kan hier enorm van genieten en zeker wanneer ik niet zoveel tijd heb vind ik het branden van deze fragrance lamp echt onwijs fijn.

Reactie plaatsen

Reacties

E Smits
2 jaar geleden

Ik heb deze week de geurlamp gekocht maar ik vind de vlam erg hoog. Is daar iets aan te doen?

Christel Kroes
9 maanden geleden

Ik heb een vraag over deze olielamp.
Heb ik aan een olielamp genoeg...
Heb nogal grote woonkamer (150m2) woonkamer.
In afwachting,
Mvg Christel Kroes